Single origin
38,00 zł – 133,00 zł
Tarrazu jest prawdopodobnie najbardziej znanym regionem kawowym w Kostaryce. La Pastora to północno – wschodnia część tego regionu. Plantacje znajdują się tutaj na wysokości 1500-1800 m n.p.m., a woda z pobliskiej rzeki Pirris zasilająca uprawy czyni to miejsce doskonałym do uprawy kawy. Pozwala to wytwarzać ziarna jakości SHB (Strictly Hard Bean). Właśnie dzięki temu La Pastera Tarrazu SHB zawdzięcza swoje walory smakowe. W filiżance wyczuwalna wysoka słodycz, pełne body oraz nuty mlecznej czekolady, czerwonej pomarańczy i czerwonego winogrona. Kawa sprawdzi się doskonale zarówno przy przygotowaniu kaw na bazie espresso jak i w metodami przelewowymi.
KRAJ: Costa Rica |
REGION: Central region, San Marcos de Tarrazú |
GATUNEK: 100% Arabica SHB |
ODMIANA: Caturra/ Catuai |
PROCES: Washed |
NUTY SMAKOWE: Mleczna czekolada, czerwona pomarańcza, czerwone winogrona |
WYSOKOŚĆ UPRAW: 1500-1800 m n.p.m |
REKOMENDOWANA DO:![]() ![]() ![]() |
Weight | N/A |
---|---|
Waga | 250g, 500g, 1kg |
Mielenie | Ziarnista, Drobno mielona (ekspres, kawiarka), Średnio mielona (drip, przelew), Grubo mielona (french, chemex) |
Single origin
Single origin
Single origin
Przetwarzamy informacje dotyczące Państwa wizyty stosując cookies (tzw. ciasteczka) aby poprawić efektywność strony.
Kontynuując przeglądanie naszej strony zgadzacie się Państwo na korzystanie przez nas z tych cookies. W celu uzyskania szczegółowych informacji zachęcamy do zapoznania się z naszą Polityką Prywatności.
Patryk –
Bardzo dobra Costa Rica. Przyjemna kwasowość i czekolada w smaku. Polecam
Joanna (verified owner) –
To kolejna kawa od Jackdaw, która bardzo mi podeszła. Super pod drip. Polecam
Sebastian (verified owner) –
Jedna z moich ulubionych opcji, jeśli chodzi o mniej kwasowe, słodsze kawy.
Marek (verified owner) –
Bardzo dobra kawa z wyczuwalnymi nutami smakowymi. Bardzo ładny zapach 🙂